Tommi Fäldt

Laulu

KUKA JA MITÄ?

Tommi

Laulu

 

ROOLINI RAAKA-AINEESSA

Liidilaulajan vastuullisen tehtävän ohella toimin pääsääntöisesti Raaka-Aineen some-maailman ylipäällikön pestissä. Keikkareissuilla keskityn nauttimaan Timon valitsemasta musiikista yrittäen ajoittain ujuttaa Kissiä soittolistalle, kun muiden valvova katse harhautuu. Olen myös orkesterimme ahkerin nukkuja.

 

MUSIIKILLISET TAUSTAVAIKUTTEENI – MIKSI MINUSTA TULI MUUSIKKO?

Musiikki on innostanut ja kiinnostanut pikkulapsesta saakka. Laulaminen on ollut mukana since day one. Ensimmäiset soittokokeilut ovat tapahtuneet pianotuntien äärellä. Kuorossa tuli laulettua ala-asteelta lukion puoliväliin saakka ja koko ajan rinnalla kulkivat puhallinsoittimet – ensin oboe ja sittemmin saksofoni.

Vaikka musiikillinen koulutukseni onkin teoriaopintoineen kaikkineen klassiselta puolelta, rock- ja heavymusiikki eri muodoissaan ovat kiinnostaneet aina enemmän. Kouluissa olin innokkaana soittamassa rumpuja useammassakin eri kokoonpanossa, ennen kuin joku keksi laittaa minut laulamaan. Aika on varmaan kullannut muistot, mutta muistaakseni räjäytin pankin Dingon Levottomalla Tuhkimolla…ehkä?

Meikäläistä on aina kiehtonut laulaminen, äänensävyt, laajan äänialan omaavat monipuoliset laulajat ja vastaavasti esiintymisessä sen teatraalisuus. Ehkäpä siksi mm. Freddie Mercury, Ronnie James Dio, Elvis Presley ja Paul Stanley ovat ennen ja osin nykyäänkin miellyttäneet korvaa ja/tai silmää.

Laulaminen on jatkuvaa oppimista. Meikäläinenkin löysi tiensä vasta aikuisiällä laulutunneille ja monipuolistamaan omaa ilmaisuaan. Always believe in your stupid fuckin’ dreams.

 

MUUT MUSIIKKIPROJEKTINI

Raaka-Aineen ohella laulan maailman parhaita cover-biisejä akustisesti Tommi Fäldt Duon/Trion puitteissa sekä satunnaisesti bilebändi Offlinen kanssa. Haaveilen mahdollisuudesta osallistua Raskasta Joulua- projektiin sekä jonain päivänä oman modernin country rock- albumin tekemisestä. Lupaan olla myös ensimmäisten joukossa mukana mm. kaikessa, kun 70-80- luvun heavy/hard rock on taas kuuminta hottia.

 

SUOSITUKSIA LEVYLAUTASELLE

KISS ja kaikki Deep Purple- liittännäiset (Rainbow, Whitesnake, Dion ajan Black Sabbath) koko tuotanto – edustaa meikäläiselle ultimaattisinta hyvän mielen musaa.

Laulajista viime aikoina on vuoroin tullut fiilisteltyä Avenged Sevenfoldin M.Shadowsin sekä ex-Asking Alexandra- solistin Danny Warsnopin uusien projektien soundia, Josh Grobania sekä ikisuosikkejani Ronnie James Dioa ja Freddie Mercurya – niin ja tietenkin David Coverdalea. Myös Devin Townsend on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen.

Omalla levylautasellani on pyörinyt viime aikoina eniten moderni country ja sieltä Blake Shelton, Gilbert Brantley, Kacey Musgraves, Jason Aldean, Lady Antebellum jne. Palaan säännöllisesti myös Elviksen ja Frank Sinatran tuotannon pariin. Raskaan musiikin nälkää tyydytän In Flamesin ohella vaikkapa Bullet For My Valentinella, Mustaschilla, Amorphiksella, Diablolla, Mokomalla, Kilvellä, Battle Beastilla tai milloin milläkin.

 

MUUT KIINNOSTUKSENKOHTEET

Amerikkalaisen jalkapallon ammattilaissarja NFL on maailman paras asia musiikin ja kotiolojen jälkeen. Väitän olevani NFL:n kävelevä tietopankki ja olevani kartalla mm. kaikesta lajin parista. #sundaynightisfootballnight #gobucs

Event List