Jussi Mattelmäki

Basso

KUKA JA MITÄ?

Jussi

Basso ja taustalaulu

 

ROOLINI RAAKA-AINEESSA

1/10 ajasta bändissä soitan bassoa ja laulan taustalauluja. 9/10 ajasta bändiin liittyen hoidan mm. kaiken muun bändiin liittyvän, biisien tekoa ja sanoituksia lukuunottamatta. Toimin myös bändin äitinä ja pomona.

 

MUSIIKILLISET TAUSTAVAIKUTTEENI – MIKSI MINUSTA TULI MUUSIKKO?

9- vuotiaasta 20- vuotiaaseen pelasin jääkiekkoa kovaa taklaavana oikeana pakkina Lahden Kiekko-Reippaassa. Näiltä ajoilta tuli myös Timon käyttämän pienen piirin lempinimi ”rakettiranne”. 16- vuotiaana sain kaveriltani lainaksi rummut ja paukuttelin niitä ulkovarastossa. Aikamoista rävellystähän se oli, kun ei tiennyt yhtään miten niitä pitäisi soittaa.

Jääkiekkokaverilla oli bändi ja onnistuin hyvillä puheenlahjoillani vakuuttamaan kaverille olevani kova rumpali. No ekojen treenien aikanahan totuus paljastui ja minut ohjattiin treenien jälkeen laulajan paikalle. Ensimmäisen keikkani tein laulajana em. ensimmäisessä bändissäni – Never Insidessä 1998 syksyllä.

Samaisena syksynä 1998 tapasin luokkakaverini kotibileissä kaverin nimeltä Aapo Kaskinen, joka pyysi minua myöhemmin vuonna 1999 syksyllä basistiksi yhtyeeseensä nimeltä Raaka-Aine. Selitykseksi ei kelvannut, että en ollut ikinä koskenut bassoon. Sitä oli kuulemma helppo soittaa.

 

MUUT MUSIIKKIPROJEKTINI

Hard rock- yhtye nimeltä Never Inside, jossa toimin laulajana 1998-2000. Suomenkielisessä rock-yhtyeessä nimeltä Unhappy, jossa toimin basistina ja taustalaulajana 2001-2004. Englanniksi laulavassa alternative rock- yhtyeessä nimeltä Eric Ravenscore, jossa toimin laulajabasistina 2003-2005.

Timon kanssa meillä on maailman mahtavin akustinen duo nimeltä JuTi-duo, jossa soitan akustista kitaraa ja laulan. Soitellaan tunnettuja cover- kappaleita suomeksi ja englanniksi. Keikkaa teemme JuTin kanssa aina kun Raaka-Aineelta ehdimme ja jaksamme. Turoa kompaten, Raaka-Aine on mulle elämäntapa/elämäntyö ja intohimo, mitä olen yrittänyt rakentaa ja kehittää vuodesta 1999.

 

SUOSITUKSIA LEVYLAUTASELLE

Nykymusiikista, jos pitää valita, niin äänimiehemme tutustutti minut yhtyeeseen nimeltä Mumford & Sons. Innostuin kovasti tästä yhtyeestä ja keikallakin olen jo kerennyt käymään. Hyvä bändi! Olen musiikin suhteen aika kaikkiruokainen ja olisi vaikeaa sanoa vain muutamia hyviä bändejä/musiikkigenrejä. Lähtökohtaisesti ei ole väliä, mitä genreä biisi edustaa. Jos biisi on hyvä, se on silloin hyvä ja kolahtaa!

Kuuntelen nykyään hyvin paljon Radio Nostalgiaa, joka on ehdottomasti Suomen paras radiokanava! Nostalgian biisit tuovat itselle joka päivä hyvän fiiliksen menneestä ajasta, jolloin musiikkia vielä osattiin tehdä ja sitä soitettiin oikeilla soittimilla.

 

MUUT KIINNOSTUKSENKOHTEET

Kaikki kulttuuri on hienoa! Se vähän, mitä vapaa-aikaa jää, tulee käytyä muiden bändien keikoilla. Kesäisin tulee käytyä paljon kesäteattereissa, syksyisin ja talvisin tulee käytyä stand up- keikoilla ja rakastan elokuvien katsomista teattereissa. Netflixiä haluaisin katsoa, mutta aika ei siihen riitä. Olen myös intohimoinen kalamies – kireitä siimoja!

Event List